Cross Approach 11.4 – Vernieuwd gebruikersbeheer

De module gebruikersbeheer is aangepast en verder uitgebreid. Het is nu mogelijk om verschillende rechten aan diverse gebruikers toe te kennen vanuit één centraal scherm. Ook partijen van buiten, denk aan auditors, kunnen worden toegevoegd. Tevens is de manier van bestanden uploaden vernieuwd. Je kunt nu direct een bestand slepen, ook vanuit de mail.

Gebruikersbeheer

Via de knop [Beheer] op de startpagina, kom je bij het nieuwe tabblad [Gebruikers] terecht. Hier zie je alle gebruikers binnen jullie Cross Approach omgeving. Met de vinkjes kun je zien welke rechten de gebruiker heeft.

De kolom [Actief] is een belangrijke. Het vinkje houdt in dat de gebruiker is geactiveerd en dus in gebruik is genomen. Wanneer er  staat is de gebruiker nog niet geactiveerd, wanneer je op dat icoontje klikt, wordt opnieuw de activeringsemail verzonden naar de betreffende gebruiker waarmee het account kan worden geactiveerd.

Om rechten toe te kennen of om deze te bewerken, klik je op  bij de betreffende gebruiker. Bovenstaand scherm opent dan. Hier zie je in een oogopslag welke schrijfrechten de gebruiker heeft en van welke lezersgroepen de gebruiker lid is. Als je de lezersgroep open klikt, zie je welke handboeken hier onderdeel van zijn.

Gebruik het plus icoontje om nieuwe rechten toe te kennen. Selecteer ‘schrijven’ of ‘lezen’ en maak dan een selectie van de handboeken en lezersgroepen. Als je een gebruiker ook beheerdersrechten wil geven, zet dan het vinkje bovenaan bij [is beheerder].

Om bepaalde rechten in te trekken, selecteer je een handboek of lezersgroep en kun je rechts op het prullenbakje klikken:

Tot slot is het nu mogelijk om een gebruiker volledig te verwijderen, waardoor automatisch alle rechten worden ingetrokken en er geen toegang meer mogelijk is. Dit kun je doen door op het prullenbakje te klikken bij de gebruiker.

Als je een verwijderde gebruiker toch wilt terugzetten en wilt activeren, kun je rechtsboven klikken op de knop [Verwijderde gebruikers]. Je krijgt dan de verwijderde gebruikers te zien en die kun je herstellen.

Drag & Drop bestand uploads

Tot slot is de manier van bestanden uploaden vernieuwd. Je kunt nu heel eenvoudig bestanden slepen naar het gemarkeerde veld. Je kunt meerdere bestanden tegelijkertijd uploaden en je kunt dit ook doen direct vanuit een email, vanuit de verkenner of vanaf een netwerkschijf. Het is niet nodig om het bestand tussentijds lokaal op te slaan.

Hetzelfde geldt voor nieuwe meldingen. Afbeelding en bijlage kunnen direct in de melding worden gesleept. Uiteraard werkt ook de oude methode om een bestand te selecteren vanuit de verkenner.

 

Een demo of kennismaken?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende demo van Cross Approach.